Humans of Venlo

1 stad1000 gezichten1000 verhalen

Wie zijn jullie?

Wij zijn Renée Oirbans en Thom Spierenburg. Renée is eigenaar van een communicatiebureau en gespecialiseerd in geschreven content. Thom is fotograaf en gespecialiseerd in portretfotografie. Eén keer per week gaan we samen op pad in de gemeente Venlo, op zoek naar bijzondere ontmoetingen.

Waarom doen jullie dit?

Ieder mens heeft een eigen verhaal. Humans of Venlo (HOV) legt deze verhalen vast. We delen de verhalen van anderen zodat jij ze ook kunt horen en omdat ze anders misschien verloren gaan. We zoomen in op de kleine en grote dingen die het leven bijzonder maken. Zo willen we bijdragen aan een beetje meer vertrouwen in de medemens en een beetje minder vooroordelen. HOV is geïnspireerd door Brandon Stanton's Humans of New York.

Waarom 1000 mensen?

Omdat dit een mooi rond getal is en omdat dit aantal precies 1% van de Venlose gemeenschap is.

Waarom zetten jullie nergens namen bij?

Omdat HOV gaat om de verschillende gezichten in Venlo en de verhalen daarachter. Namen van mensen zijn hierbij niet belangrijk. We vragen mensen alleen wat ze graag kwijt willen en of we ze mogen vastleggen op een portretfoto. We merken dat sommige mensen hun verhalen liever niet delen als hun naam erbij staat. Soms taggen mensen uiteindelijk wel iemand die ze herkennen op een foto via social media, maar wij vragen nooit de namen van de mensen die we tegenkomen.

Komen jullie ook langs buiten Venlo?

We gaan erop uit in heel de gemeente, dus ook in Blerick, Hout-Blerick, de Boekend, Tegelen, Steyl, Belfeld, Arcen, Lomm en Velden.

Komen jullie ook langs op verzoek?

HOV gaat om spontane ontmoetingen op straat en om het vastleggen van dat moment. Op verzoekjes gaan we dus niet in. Mocht je toevallig een heel goed idee hebben, een uitgever zijn, een museum hebben of een grote zak met geld, dan gaan we graag met je om tafel.

Ik wil graag een foto nabestellen. Kan dat?

Via het bestelformulier kun je je foto nabestellen. Je kunt op het formulier aangeven of je de foto alleen digitaal wilt nabestellen, als print of als limited edition in een mooie lijst met passe partout.

Hoe zit het met de portretrechten?

Iedereen die wij fotograferen geeft toestemming voor het publiceren van het beeld en van het verhaal. Alles gaat dus netjes in samenspraak met de personen op de foto’s.

Komt er ook een HOV boek?

Wij hopen van wel! Uitgevers, donateurs en slimme zakenmensen mogen zich melden via ons contactformulier.